Nopeat (1-3 pv) toimitukset Kuhmosta!  Suomalainen AVAINLIPPU verkkokauppa.
100% tyytyväisyystakuu! 


Vieraskynä: Maadoittuminen ja vinkki hemmottelevaan saunahetkeen

Vieraskynäkirjoitus: Lotta Impivaara

Maadoittuminen ja vinkki hemmottelevaan saunahetkeen

Heinäkuu hellii vuoroin virkistävine kesäsateineen ja vuoroin auringon lämmittävin sätein. Monilla heinäkuu on myös sitä aktiivisinta loma-aikaa, jolloin leppoisaa lomaa saattaa varjostaa myös suorituspaineet siitä täydellisestä lomasta. On otettava kaikki irti lomaviikoista, jotta on sitten mitä muistella syksyllä.

Mitäs jos tänä kesänä ottaisitkin tietoisia pysähtymisen ja hemmottelun hetkiä loma-arkeesi? Voin luvata, että mitä enemmän olet läsnä itsessäsi, sitä hitaammaksi käy myös lomapäiviesi vauhti, ja kuin taikasauvalla heilauttaen, saat lisäaikaa lomallesi.

Aktiivista tai levotonta mieltä rauhoittaa todella vaivattomasti tietoinen paljain jaloin kävely. Tämä on täysin ilmaista, ja voit tehdä sen milloin vain. Jalkapohjiemme ihohuokoset ovat isommat ja maa on täynnä luonnon energiaa, sekä vastustuskykyä lisääviä bakteereja. Jalkapohjissamme on myös valtava määrä akupisteitä, joita maan pinnan eri muodot ja nystyrät hierovat lempeästi. Koska olemme osa luontoa, myös energeettisesti maa on meille nimensä mukaisesti maadoittava elementti, ja sen kannattelevaan turvaan voimme milloin vain tukeutua. Voit myös mielessäsi antaa kaiken raskaan tai itseesi kuulumattoman energian valua kehostasi jalkoja pitkin maahan, ja kiittää lopuksi äitimaata tästä.

Läsnäoloon, pysähtymiseen ja itsensä hemmotteluun on paljon muitakin keinoja, mutta koska olemme saunakansaa, jaan teille myös lempeän saunarituaalini alla:

Lotan lempeä saunarituaali


  1. Kerää ennen saunaa muutama kourallinen tuoreita koivunlehtiä saunavatiin.
  2. Lisää koivunlehtien sekaan lämmintä vettä, muutama ruokalusikallinen Epson-suolaa, 1 tl ruokasoodaa, sekä halutessasi muutama tippa eteeristä öljyä (esim. viilentävää piparminttua tai rauhoittavaa laventelia).
  3. Istu lempeisiin löylyihin ja anna jalkojesi liota yrttikylvyssä noin 10-15 minuuttia.
  4. Välivilvoitus (nauti virkistävää juomaa ja pulahda järveen, jos mahdollista).
  5. Asetu saunan lauteille selinmakuulle, niin, että jalkasi nojaavat pystysuoraan saunan seinään kohti kattoa.
  6. Rentoudu tässä asanassa (Viparita Garani) n. 10 minuutin ajan ja tuo halutessasi kädet vatsan päälle ja seuraile omaa hengitystäsi samalla.
  7. Saunan jälkeen muista nauttia paljon raikasta vettä, esim. sitruunalla maustaen.
  8. Nauti rituaalin rauhoittavasta vaikutuksesta.

Huom! Tämä asento on hyvin rentouttava, ja sillä on verenpainetta laskeva vaikutus, kuulostelethan oloasi ja huolehdit, ettet nukahda saunaan.

Lempeitä pysähtymisen hetkiä ja hemmotteluhetkiä toivottelee,

Lotta / Lootusjooga

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit