Nopeat (1-3 pv) toimitukset Kuhmosta!  Suomalainen AVAINLIPPU verkkokauppa.
100% tyytyväisyystakuu! 


Vieraskynä: Ripaus taikaa syyspäiväntasaukseen

Luonnon vehreys alkaa taittua ruskan sävyihin, ja luonto alkaa valmistautumaan talven tuloon. Me ihmiset olemme osa luontoa, ja luontaisinta meillekin olisi syksyn tullessa hiljentää tahtia ja kääntyä sisäänpäin. Usein syksyllä kuitenkin huomaamme aloittavamme uutta kesän energioiden jälkeen niin opiskelujen, työelämän projektien, kuin uusien harrastustenkin muodossa. Taas kerran meitä kutsutaan tasapainoon; kuinka säilyttää oma hyvinvointi ulkoa tulevien vaatimusten ja paineiden alla.

Lauantaina 23.9. saamme myös viettää syyspäiväntasausta, joka sekin huokuu tasapainoa; päivä on yhtä pitkä valon ja varjon suhteen. Myös ihmisyydessä joudumme usein tasapainottelemaan sisäisten ajatusten, tunteiden ja tekojen suhteen. Onko ajatuksemme rakkaudellisia, lempeitä ja löytyykö niistä itsemyötätuntoa? Vai huomaammeko kenties sättivämme ja tuomitsevamme itseä ja muita? Mielessämme kulkee päivittäin jopa 50 000 ajatusta, ja suurin osa niistä tapahtuu täysin tiedostamatta. On huomattu, että ajatuksemme vaikuttavat vahvasti siihen, miltä meistä tuntuu ja millaista elämämme on. Syyspäiväntasaus voi nostaa alitajunnastamme esille sellaisiakin ajatuksia, joita ei ole mukava kohdata.

Kohtaamattomat ajatukset ja tunteet kuitenkin pitävät meitä otteessaan niin kauan, kun olemme valmiita katselemaan niitä. On toki lyhyellä aikajänteellä helpompaa paeta niitä; ota käteen herkkulusikka, älypuhelin, tietokoneen hiiri, kaukosäädin, viinilasi tmv. Syyspäiväntasaus kuitenkin kutsuu meitä pitkäjänteisemmän hyvinvoinnin rakentamiseen; itsensä ja ajatustensa äärelle pysähtymiseen, ja sen jälkeiseen valintaan, millaisilla ajatuksilla päänsä haluaa täyttää. Annatko pelkojen, huolien ja negatiivisuuden täyttää mielesi, vai voisitko tarkastella tapahtumia ja sisäisiä tuntoja uteliaisuudella ja hyväksyvällä myötätunnolla?

Itsensä äärelle pysähtymisestä ja tutkailusta voi tehdä myös arjen luksusta, ja sen intentiota voi vahvistaa ripauksella taikaa. Rituaaleihin kuuluvat hyvin usein tuli, eteeriset öljyt, luonnonmateriaalit ja sille pyhitetty hetki. Tykästyin Mairanin Magic Spell Candle -kynttilään, jossa yhdistyy nuo kaikki elementit. Alla jaankin teille rakkaudella räätälöidyn oman syyspäiväntasauksen rituaalini pysähtymiseen, irtipäästöön ja uusien asioiden toivottamiseen. Voit tehdä samankaltaisia rituaaleja myös elämän tärkeissä taitekohdissa, sekä mm. täyden-, ja uudenkuun aikaan.

Syyspäiväntasauksen rituaali (tarvitset paperia, kynän, viltin ja kynttilän)

 1. Hakeudu paikkaan, jossa koet olevasi turvassa ja rauhassa. Laita puhelin äänettömälle.
 2. Pukeudu riittävän lämpimästi ja mukavasti, avaa hiukset, poista korut /silmälasit ja laita halutessasi rauhoittavaa musiikkia taustalle (suositus Spotifystä; Solfeggio frequencies).
 3. Asetu mukavaan istuma-asentoon, ja korota halutessasi istuinalustaasi esim. vilttirullalla.
 4. Hengittele syvään sisään nenän kautta, ja huokaise päivän tapahtumat ulos suun kautta. Toista 5 kertaa.
 5. Tarkkaile hetki ajatuksiasi; minkälaisia ajatuskeloja pysähtyminen laittaa liikkeelle.
 6. Aseta intentio ajatuksille, joista haluaisit päästää irti, ja jotka eivät palvele enää sinua.
 7. Sytytä Magic Spell rituaalikynttilä (tai jokin muu haluamasi kynttilä).
 8. Kirjoita pienelle paperin palalle asia, ajatus tai tunne, josta haluat päästää irti. Käytä tämän pohtimiseen hetki, ja kirjoita asia paperille vahvalla intentiolla.
 9. Kun olet valmis, polta paperi kynttilän liekissä ja tunne ja näe, miten ko. asia/tunne palaa tuhkaksi ja poistuu sinusta.
 10. Kirjoita nyt uudelle paperille asia, ajatus tai tunne, jota toivoisit lisää elämääsi.
 11. Sammuta kynttilä, katsele kirjoittamaasi myönteistä asiaa ja anna kynttilän savun nostaa toiveesi ilmaan ja maailmalle.
 12. Lähetä kiitos mielessäsi, ja jää hetkeksi vielä lepäämään selinmakuulle lämpimän viltin alle n. 5-10 minuutiksi.

Taianomaista syyspäiväntasauksen rituaalia toivotellen,

Lotta / Lootushoiva

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit