Nopeat (1-3 pv) toimitukset Kuhmosta!  Suomalainen AVAINLIPPU verkkokauppa.
100% tyytyväisyystakuu! 


Vieraskynä: Unelmien kesälomapäivä & resepti virkistävään villiyrttismoothieen!

Leppoisat kesälomapäivät helkkyvät monilla varmasti jo ajatuksissa; onko lomapäiväsi jo lukkoon lyöty vai mahtuisiko sinne yksi unelmien kesäpäivä ihan vaan itselle? Jos saisit suunnitella yhden ikioman kesälomapäivän, millainen se olisi? Ja olisiko sinun mahdollista järjestää sellainen tänä vuonna?

Minun unelmien kesälomapäivä alkaisi hitaasti, aamuauringon kajastus ja pikkulintujen konsertti minut hellästi herättäisi. Luonnonhelmasta siis heräisin jonkin kauniin ja kirkkaan veden ääreltä, edellisillan nuotion tuoksu hiuksissa ja vaatteissa. Paljaat jalkani heti maahan upottaisin, aurinkoa tervehtisin pienin verryttelyin, ja viimeiset unihiekat silmistä ripottelisin virkistävään veteen pulahtamalla. Ihan luonnonasussa!

Aamupuurot ja kahvit sitten rauhassa keittäisin, ja teltan ympäriltä mustikat poimisin puuroa värittämään. Saattaisinpa nähdä muutamien kalojen pomppivan rohkeasti veden pintaan ötököitä pyydystämään, ja perhosetkin leikkisi ehkä hippaa iloisesti toisiaan jahdaten.

Kajakin työntäisin vesille seuraavaksi, ja lähisaaria lähtisin tutkimaan. Eväänä olisi herkkuleivät ja kiikareilla arvuuttelisin vesilintuja; silkkiuikkuko se noin sukelsi?

Jonkun kutsuvan kallion myös etsisin, ja sen lämmintä karheaa pintaa varpaillani tutkisin. Ehkä jopa makuulleni heittäytyisin; oikoisin melomisesta väsynyttä selkää. Pilvistä etsisin muotoja ja maiseman kanssa sulautuisin yhdeksi.

Illalla ihmettelisin, missä kaikki hyttyset ovat. Ehkä iltanuotiolle eksyisi toinenkin samoilija; yhdessä voitaisiin huokailla, miten kaunis on Suomen luonto.

Veisikö sinun retkesi yhtä lailla luonnonhelmaan, vai ehkä teatteriretkelle? Hyppäisitkö kenties pyörän selkään, vai mylläisitkö mielummin multaa mökillä? Tanssisitko lavatansseissa vai tekisitkö uintiennätyksen? Tai ehkä tutustut tänä kesänä lähiluontosi villiyrttitarjontaan, ja kokeilet alla olevaa virkistävää villiyrttismoothieta:

Virkistävä villiyrttismoothie:

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi koostumukseksi, ja nauti!

1 dl valitsemiasi villiyrttejä (helposti tunnistettavia ja lähes joka pihalta löytyviä mm. vuohenputki ja voikukanlehti.)

2 rkl turkkilaista jogurttia

1 pss pakastemangoa

1-2 cm pala tuoretta inkivääriä

1 banaani

vettä (määrä haluamasi koostumuksen mukaan)

Unelmia ja aurinkoa kesääsi toivottaen,

Lotta Impivaara/Lootus Hoiva

Ps. kesän riennoissa hamampyyhe on ihana!

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit