Suomalainen AVAINLIPPU verkkokauppa. Nopeat toimitukset 1-3 pv Kuhmosta! Huomaa paketointipalvelumme ja toimitus suoraan lahjan saajalle.

Hamam pyyhe; parhaimmat ominaisuudet esiin näin

Hamam pyyhe, kylpytakin ja ponchon parhaimmat ominaisuudet ja pesu sekä hoito

Turkkilaiset pestemal-pyyhe ovat turkkilaisia ​​pyyhkeitä, joita turkkilaiset perheet ovat valmistaneet useiden sukupolvien ajan. Nämä perheomisteiset kangasvalmistajat ovat yksilöitä, jotka todella arvostavat perinteitä ja vaalivat laatua. Pestemal on alkuperäinen turkkilainen kylpypyyhe, joka on tasaisesti kudottu käsin sidotulla reunuksella, joka on yleensä valmistettu turkkilaisesta puuvillasta, silkistä tai pellavasta. Hamam-pyyhkeellä on erilaisia ​​tekstuureja, malleja, painoja ja sävyjä. Nämä pyyhkeet ovat kevyitä, ohuita ja erittäin läpäisemättömiä. Vaikka ne ovat yleensä suuria, niiden pituus ja leveys on 100 x 180 cm, ne ovat kompakteja ja eroavat paksusta froteepyyhkeestä. Hamam kylpypyyhe on sileä, pehmeä ja se on kudottu käsin 100 % turkkilaisesta puuvillasta tai pellavasta.

1700-luvulta peräisin olevat turkkilaiset pyyhkeet eli hamam pyyhkeet tai toiselta nimeltään pestemalit taikka fouta pyyhkeet ovat kooltaan melko suuria. Näillä pyyhkeillä on vahva suhde turkkilaisiin hamameihin, jotka ovat Turkin historiaan ja kulttuuriin juurtuneita julkisia kylpylöitä. Hamam on turkkia ja tarkoittaa kylpylää. Hamamit ovat itse asiassa peräisin 1300-luvulta, ja ne ovat saaneet inspiraationsa roomalaisista kylpylöistä. Mutta Pestemalit eivät ole pelkkiä kylpypyyhkeitä Turkin historian ja kulttuurin mukaan. Itse asiassa ne liittyvät usein tärkeisiin tapahtumiin turkkilaisten elämässä. Esimerkiksi morsian käytti Pestemal-pyyhettä häitä edeltävässä kylvyssä.

Perinteisessä käytössä kylpijällä ei ole käytössään vain yksi pyyhe vaan useampi pyyhe eri vartalon osia varten. Niitä käytettiin sarjoissa jo hamamien aikana, ja niitä löytyy edelleenkin. Setti sisälsi erilaisia ​​kylpypyyhkeitä päähän, hartioihin ja lantioon. Tämä järjestely oli erityisesti yhteensopiva turkkilaisen saunan suunnittelun kanssa.

Turkkilaista puuvillaa pidetään yhtenä korkealaatuisimmista maailmassa, sillä sen kuidut ovat erityisen pitkiä, ja vain tällaisesta pitkäkuituisesta langasta voidaan kutoa silkinpehmeät puuvillakankaat vaativimpiinkin käyttötarkoituksiin, niin kuin kuninkaallisille ja hotelleihin. Turkkilaisella puuvillalla on luonnollisesti viehättävä kiilto, mikä antaa pyyhkeille ylellisen ilmeen. Pitkäkuituisesta puuvillasta valmistetut pyyhkeet ja muut kodin tekstiilit kestävät jatkuvaa käyttöä ja pesemistä paremmin kuin lyhytkuituisesta puuvillasta valmistetut, eivätkä ne kovetu, kuten esimerkiksi froteepyyhkeet, vaan pehmenevät ja paranevat pesujen myötä.

Tässä laadukkaassa puuvillassa on erikoispitkät kuidut, mikä tarkoittaa, että harvemmat saumat tekevät näistä pyyhkeistä vahvempia ja sileämpiä. Ainutlaatuisen materiaalinsa ansiosta Pestemal tunnetaan siitä, että se muuttuu joka pesulla kuohkeammaksi, pehmeämmäksi, sileämmäksi ja vieläkin imukykyisemmäksi.

Perinteinen kudontatekniikka kangaspuilla pitää langan kuidut ehyinä kuluttamatta niitä, minkä ansiosta hamam on imukyvyltään optimaalinen. Ohuutensa ansiosta pyyhkeet myös kuivuvat nopeasti eivätkä haise tunkkaisilta. Erilaiset kudontatyylit tuottavat vahvuudeltaan ja painoltaan erilaisia kankaita, jotka taipuvat monenlaisiin käyttötarkoituksiin pyyhkeestä aina torkkuvilttiin tai shaalista ponchoon taikka pöytäliinaksi, kaikki ne ovat kuitenkin pehmeitä, ilmavia ja imukykyisiä. Värejä löytyy jokaiseen makuun hillityistä railakkaisiin. Pyyhkeillä onkin ihana sisustaa kylpyhuonetta ja kotia. Uuden ilmeen voi luoda helposti ja edullisesti niin usein kuin mieli tekee.

Hamam pyyhe ja sen erityisominaisuudet ovat kehittyneet vuosisatojen aikana vastaamaan turkkilaisen Hamam sauna- kylpyläkulttuurin vaatimuksiin, ja siksi niiden ominaisuuksia on vaikea mitenkään ylittää. Juuri tästä syystä ne sopivat myös suomalaiseen saunakulttuuriin niin kotona kuin mökilläkin. Ne sopivat erinomaisesti hyvin myös ranta- ja salipyyhkeiksi, koska ne ovat keveitä ja vievät vain vähän tilaa kassissa tai repussa.

Parhaimpien ominaisuuksien esiin saamiseksi ja ylläpitämiseksi Mairan Hamam pyyhkeiden, kylpytakkien ja ponchojen käyttöönotossa ja pesussa kannattaa tietää pari tärkeää yksityiskohtaa niin sen jälkeen voit huolettomasti nauttia ihanasta tuotteestasi vuosien ajan.

Mairan Hamam pyyhkeet ja ponchot ovat valmistettu turkkilaisesta erityisen pitkästä puuvillasta tai puuvilla-bambusta ja ovat kaikki jo valmiiksi esipestyjä sekä erityisen pehmeitä ja imukykyisiä jo heti, mutta jotkin pyyhkeet saattavat vaatia imukykyisyyden optimoimiseksi ja parhaimpien ominaisuuksien esiintuomiseksi käyttöönottopesua ja tätä lämpimästi suosittelemme. Ihanan pehmeät bambua sisältävät valkoiset Attuta sarjan pyyhkeemme näet täältä ja puuvillaiset skandinaaviset Elmas, iloiset Siksak väri-iloittelut ja yksiväriset värikkäät Petektas mallit klikkaamalla tuotenimeä. Ilmainen toimitus, kun tilaat uutiskirjeen!!


Jokaisella kankaalla on oma suositeltava pesumenetelmä ja pesulämpötila. Jos näitä ei ota huomioon pyyhe tulee kyllä pesussa puhtaaksi, mutta se alkaa ajan kuluessa kutistua ja tuntua pienemmältä. Tämä koskee myös huippulaatuisia pyyhkeitä. Jos etsit itsellesi, läheisellesi tai yhteistyökumppanillesi helposti huollettavia ja erityisen rakenteen vuoksi nopeimmin kuivuvia, hellävaraisia pyyhemalleja niin aidot Turkkilaiset hamam-pyyhkeet ovat paras valinta siihen.

Lisäksi hamam-pyyhe kankaan erityinen rakenne mahdollistaa sen, että pyyhe pehmenee jokaisessa pesussa ja imukykyisyys paranee eli se kuivaa ihoa  hellien, mutta tehokkaammin ja paremmin vuosien saatossa.

Mitä hyötyä turkkilaisista rantapyyhkeistä on?

Parhaat turkkilaiset puuvillapyyhkeet ovat hengittäviä. Näin voit tuntea olosi mukavaksi. Se imee kosteutta, joten pysyt viileänä kesällä.

Koska ne on valmistettu myrkyttömästä, ympäristöystävällisestä kankaasta, ne ei ärsytä ihoasi. Siksi ne sopii myös ihmisille, joilla on herkkä iho. Korkean joustavuuden ansiosta sitä voidaan käyttää useita vuosia ilman ongelmia ja se on kaunis.

Tyylikkäässä turkkilaisessa rantapyyhkeessä on upea rakenne. Se on kevyt ja mukava. Kaikilla näillä ominaisuuksilla turkkilaiset rantapyyhkeet ovat tuotteita, joita voit käyttää mukavasti rannalla, uima-altaalla, merellä ja saunassa.

Mitä tehdä ennen hamam tuotteen pesua ?
Yleisin virhe Hamam tuotteen käyttöönotossa on laittaa se pesukoneeseen ja pestä se suoraan. Kun ostat hamam tuotteen ensimmäistä kertaa suosittelemme sen liottamista ennen pesua. Liottaminen mahdollistaa pyyhkeen parhaimmat ominaisuudet kuten kuivaavuuden ja pehmeyden.

Kuinka pestä hamam-tuote?

Hamam tuotteen huolto aloitetaan liotuksella kylmässä vedessä. Kuivumisen jälkeen voi tuotteen simppelisti pestä pesukoneessa. Pesulämpötila on syytä pitää alhaisena. Yleinen virhe on käyttää huuhteluainetta, mikä on ymmärrettävää, koska se tuoksuu hyvälle, mutta huuhteluaineen käyttö hamam-tuotteen pesussa vähentää kuivaavia ominaisuuksia ja pyyhkeen käyttö ei ole sitten niin miellyttävää.

Kuinka kuivata hamam-tuote?

Kankaan rakenne on käytännöllinen ja nopeasti kuivuva. Tästä syystä esimerkiksi hamam-pyyhe kuivuu helpommin frotee pyyhe. Frotee pyyhkeiden kuivuminen voi kestää tunteja.

Jos olet rannalla niin voit huomata, että hamam-pyyhkeesi kuivuu aurinkoon jätettäessä hyvin lyhyessä ajassa. Joten voit ottaa sen käyttöösi helposti uudelleen useasti saman päivän aikana. Jos olet pessyt tuotteesi pesukoneessa voit kuivattaa sen nopeasti aurinkoisessa paikassa ulkoilmassa.

Haisevatko pyyhkeet?

Pyyhkeet ovat usein päivittäisessä käytössä eikä vain käsien ja kasvojen kuivaamisessa. Käytössä kuollutta ihosolukkoa kulkeutuu pyyhkeisiin. Kosteuden vaikutuksesta pyyhkeisiin voi lyhyessä ajassa tulla pahaa hajua. Tämän estämiseksi froteepyyhkeitä joudutaan pesemään usein. Tämä aiheuttaa kuitenkin kulumista ajan myötä ja lyhentää sen käyttöikää. Jos haluat parhaan vaihtoehdon niin valitse aito turkkilainen Hamam-pyyhe, joita tarjoaa Mairan Hamam.

Jos peset ja kuivaat hamam-tuotteesi oikein voit käyttää sitä ongelmitta. Suurin syy tähän on se, että ne on varsinaisesti suunniteltu kylpypyyhkeiksi. Tänäkin päivänäkin on mahdollista nähdä hamam-pyyhkeitä perinteisissä Turkkilaisissa kylpylöissä. Siksi ne sopivatkin mainiosti myös suomalaisiin koteihin.

Hamam-pyyhe käyttöönottopesu:

Vaihe 1.

Anna tuotteen liota kylmässä vedessä 12 tuntia taikka yön yli (parhaan tuloksen saamiseksi).
Kylmässä vedessä liottaminen laajentaa kuituja ja saa pyyhkeesi ominaisuudet kukoistamaan.
Aseta tuote kuivumaan väljästi ja varmistu, että tuote on täysin kuiva.
Vaihe 2.

Pese 30 asteessa fosfaatittomalla miedolla pesuaineella.
Hieman voi lorauttaa pyykkietikkaa mukaan.
Huuhteluainetta ei suositella, koska se sulkee puuvillan syitä ja näin kuivaavat ominaisuudet heikkenevät.
Myöskään rummussa kuivausta ei suositella, koska se voi vahingoittaa kangasta.
Parasta on antaa Hamam pyyhkeen tai ponchon kuivua raikkaassa ulkoilmassa narulla.
Jatkossa tuotteen huoltamiseksi riittää yllä olevat ohjeet ja yleensä liotusta ei enää tarvita. Jos jostain syystä hamam-pyyhkeesi ei kuivaa hyvin voi liotuksen huoletta toistaa useammin.

Mitä tulee ottaa huomioon pyyhkeitä ostettaessa?

Jos haluat käyttää ostamaasi pyyhettä pidempään, turkkilainen pyyhkeen hoito ei ole ainoa asia, jonka sinun tarvitsee tietää. Jos tarkastelet pyyhkeen eri ominaisuuksia, voit nähdä, sopiiko se sinulle.

Yksi niistä on malli. Nykyään turkkilaisia ​​pyyhkeitä valmistetaan eri vaihtoehdoilla. Tästä syystä voit tutkia erilaisia ​​vaihtoehtoja ja löytää itsellesi sopivimmat.

Estetiikkaa mukaan lukien materiaalia ei pidä unohtaa. Puuvillan olemus on tärkeää sekä imukyvyn että laadun kannalta. Koska turkkilaiset pyyhkeet on valmistettu 100-prosenttisesta puuvillasta ja ne on erityisesti kudottu, voit käyttää niitä useiden vuosien ajan. Lisäksi turkkilaisten pyyhkeiden peseminen on myös melko helppoa.

Hamam-pyyhkeen yleinen laatu on useiden tekijöiden summa, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen; sen GSM-tasot, kudontakuvio ja käytetyt materiaalit. Mairan hamam-pyyhkeissämme käytämme korkealuokkaista turkkilaista puuvillaa, joka on erittäin imukykyistä ja rauhoittavan mukavaa ihollesi. GSM on lyhenne sanoista grammaa neliömetriä kohti. Se edustaa yhden neliömetrin pyyhkeen sisältämien puuvillakuitujen kokonaismäärää – mitä suurempi arvo, sitä tiheämpi ja painavampi kangas. Ihannetapauksessa sinun pitäisi etsiä hamam-pyyhkeitä, joiden GSM-arvot ovat vähintään 500. Mutta sitten taas kaikki riippuu yksilöllisistä mieltymyksistä.

Lopuksi, ostettavan pyyhkeen koko on myös tärkeä. Nykyään niitä valmistetaan useita eri vaihtoehtoja. Ja siten ne on tarkoitettu vastaamaan kaikkien tarpeisiin. Siksi on suositeltavaa käydä läpi ne kaikki ennen ostamista.

Hamam-pyyhkeitä on saatavana erikokoisina erittäin suurista kätevän pieniin, ja suurimmaksi osaksi lopullinen valintasi ennen tilauksen tekemistä riippuu erityistarpeistasi (sen lisäksi, että käytätkö niitä rantapyyhkeinä, pestemal-pyyhkeet voivat toimia myös kylpyhuoneen mattona, käsipyyhkeenä tai perinteisesti riippuvavana kylpyhuonepyyhkeenä). Kaiken kaikkiaan tyypillinen pestemal-pyyhe on kooltaan 101.6 x 177,80 cm. Se on noin 33 cm leveämpi ja 45,72 cm pidempi kuin keskimääräinen pyyhe, jonka koko on 68,58 x 132 cm.

Näin voit vertailla eri kokoja ja löytää niistä sopivimman. Laajan valikoiman ansiosta sitä voivat käyttää kaikki lapsista vanhuksiin. Meiltä myös lasten hamam ponchot ja hauska pyyhereppu yhdistelmä. Pyyhesetin, ponchon tai kylpytakin lisäksi esim. lahjaksi on ihana lisätä laadukas ja luontoystävällinen suomessa valmistettu Luonkos saippua.

Ovatko turkkilaiset pyyhkeet helppokäyttöisiä?
Tavalliset pyyhemallit kuivuvat pitkään ja sinun on odotettava tunteja niiden kuivumista. Mutta turkkilaiset pyyhkeet kuivuvat nopeasti jopa 1- 2 tunnissa.
Esimerkiksi rannalla käydessä voit käyttää hamam pyyhettä useita kertoja saman päivän aikana. Lisäksi pyyhe ei haise, koska pyyhe kuivuu helposti.

Ihania rentoja Hamam hetkiä sinulle toivotellen, Suvi <3

Ps.

Mairan Hamam tuotevalikoiman löydät täältä:

Hamam pyyhkeet ja ponchot

Katso myös huippuedulliset pyyhepaketit, joissa mukana ihana luontoystävällinen Luonkos-saippua:

4 kpl Silkinpehmeä Petektas ja Luonkos Summer kukkaniittysaippua VAIN 119,90 €

3 Kpl Ylellinen Hamam pyyhe Siksak ja Luonkos Seaside hellävarainen suolasaippua VAIN 79,90€

4 kpl Trendikäs Hamam pyyhe Elmas ja Ihana Luonkos I love you rakkaussaippua VAIN 99 €

2 kpl Hamam pyyhe Attuta bambua ja Luonkos Summer saippua VAIN 64,95€

Loistava mökkivieminen taikka tuliainen eri tilaisuuksiin ja kotiinkin ihana piristys. Ilahduttava joululahja!

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit